Daglicht doet de mens over het algemeen goed, vandaar dat er voor gebouwen is voorgeschreven hoeveel daglicht er per vertrek dient binnen te komen. Daarnaast kunnen architecten en ontwerpers prachtige transparante gebouwen tekenen. Om e.e.a. te realiseren wordt er gebruik gemaakt van glas, zowel in een constructie als vrijdragend.

glasserviceBeglazing in gebouwen is de laatste jaren zeer complex. Zo hebben we tegenwoordig naast het normale enkele glas en isolatieglas, verschillende soorten hoog rendement glas. Ook met betrekking tot de veiligheid is er het een en ander veranderd. Te denken valt hierbij dan aan het voorkomen van lichamelijk letsel en natuurlijk de inbraakwering.

Ook het gebruik van verschillende soorten brandwerend glas is zeer actueel. Zo zijn er verschillende brandwerende tijdzones, enkelzijdig of dubbelzijdig brandwerend. Naast het toepassen van glas in bijvoorbeeld woningen en kantoren, wordt glas ook steeds meer toegepast als constructie. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld; gevels geheel van glas maar ook luifels en dergelijke. Het glas in lood is vandaag de dag weer helemaal in, vaak in combinatie met isolatieglas. Ook kan bestaand glas in lood verwerkt worden in isolatieglas. 

Zoals u ziet is glaswerk een heel complex verhaal geworden met meerdere regels en eisen. Om het geheel vlekkeloos te laten verlopen beschikt Rudie Jansen Glasservice over meerdere glaszetters die hun vak als de beste verstaan.

Te horen op Optimaal FM

spot1
spot2

Laatste nieuws

Subsidie energiebesparing eigen huis binnen enkele weken op

12 april 2017 Naar verwachting is de subsidie energiebesparing voor eigenaar-bewoners binnen nu en vier weken op. Eigenaar-bewoners kunnen nog wel e

Lees meer...
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is populair onder woning-eigenaren

31 maart 2017: Op dit moment is er 38 miljoen euro in aanvraag. Tot en met 31 december 2018 is er in totaal 60 miljoen euro beschikbaar. Er is tot n

Lees meer...