Daglicht doet de mens over het algemeen goed, vandaar dat er voor gebouwen is voorgeschreven hoeveel daglicht er per vertrek dient binnen te komen. Daarnaast kunnen architecten en ontwerpers prachtige transparante gebouwen tekenen. Om e.e.a. te realiseren wordt er gebruik gemaakt van glas, zowel in een constructie als vrijdragend.

glasserviceBeglazing in gebouwen is de laatste jaren zeer complex. Zo hebben we tegenwoordig naast het normale enkele glas en isolatieglas, verschillende soorten hoog rendement glas. Ook met betrekking tot de veiligheid is er het een en ander veranderd. Te denken valt hierbij dan aan het voorkomen van lichamelijk letsel en natuurlijk de inbraakwering.

Ook het gebruik van verschillende soorten brandwerend glas is zeer actueel. Zo zijn er verschillende brandwerende tijdzones, enkelzijdig of dubbelzijdig brandwerend. Naast het toepassen van glas in bijvoorbeeld woningen en kantoren, wordt glas ook steeds meer toegepast als constructie. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld; gevels geheel van glas maar ook luifels en dergelijke. Het glas in lood is vandaag de dag weer helemaal in, vaak in combinatie met isolatieglas. Ook kan bestaand glas in lood verwerkt worden in isolatieglas. 

Zoals u ziet is glaswerk een heel complex verhaal geworden met meerdere regels en eisen. Om het geheel vlekkeloos te laten verlopen beschikt Rudie Jansen Glasservice over meerdere glaszetters die hun vak als de beste verstaan.

Te horen op Optimaal FM

spot1
spot2

Laatste nieuws

Open dag Schildersvakopleiding

Wordt jij onze nieuwe vakman of -vrouw. Ga dan zaterdag 22 januari 2022 naar de open dag van Schildersvakopleiding in Zutphen.

Lees meer...
Thomas Cox En Lise van Wijk Challenge Schilderen

01-07-2021 Thomas Cox en Lisa van Wijk, samen goed voor zo'n 200.000 volgers op Youtube en Instagram, gaan de challenge aan om te zien wie meer talent

Lees meer...